Enkelvoudige bril

Enkelvoudige bril

Deze informatie is bedoeld voor onze cliënten die een enkelvoudige bril hebben aangeschaft:

Geachte cliënt,

Gefeliciteerd met uw nieuwe bril. Hieronder geven wij aanvullende informatie en enkele raadgeveningen over uw bril.

Gewenning
U draagt voor het eerst een bril: Als u uw bril gaat dragen dan gaat u uiteraard scherper zien, of als u verziend bent (plus glazen) kunt u meer ontspannen kijken. Toch heeft ook een bril “bijwerkingen” . Uw bril is zo gemaakt dat u recht vooruit het beste ziet. Naar de randen toe zijn moderne glazen zo geconstrueerd dat vertekeningen zo min mogelijk opvallen. Hoe sterker uw bril hoe sterker vertekeningen naar de zijden, boven en onder. Onze hersenen hebben een hekel aan dat soort vertekeningen en gaan direct een manier proberen te vinden deze te weg te werken. Sommigen krijgen daar een korte periode van hoofdpijn bij en in extreme gevallen kunnen mensen zelfs duizelig en misselijk zijn. Dit zijn echter uitzonderingen. Gemiddeld gezien moet u binnen enkele dagen tot een week bemerkingen dat u langzamerhand minder last krijgt van de bijwerkingen en vertekeningen.
Uw brillesterkte is gewijzigd: Eigenlijk verwijzen wij u in de eerste plaats bovenstaande de tekst want voor u geldt hetzelfde proces. Toch mag u verwachten dat u sneller went aan de nieuwe sterkte omdat uw hersenen al het één en ander gewend zijn. Bij extremere wijzigingen kunnen zich uiteraard sneller problemen voordoen. Ook dan geldt dat u binnen een week moet bemerken dat het langzamerhand beter wordt.’

Wat moet u doen als u last houdt: Indien u last houdt dan doet u er goed aan contact met ons op te nemen zodat wij kunnen bekijken wat er veranderd moet worden het probleem op te lossen.
Meestal is dat een kwestie van stellen de bril. Soms moet er nogmaals een meting gedaan worden en moeten wij voor u andere glazen maken. Gelukkig zijn dit uitzonderingen en hebt u uiteraard 100% garantie op uw aankoop.

Het schoonmaken van uw bril: U krijgt bij de bril een speciale reingingsdoek mee en een harde koker. U kunt de bril en de brilleglazen het beste dagelijks reinigen met het doekje. Zowel de brilleglazen als het montuur kunnen last hebben van uw huidzuren. Bij sommigen gaat daardoor zelfs de lak van het montuur af of laat de coating van de glazen los. Door dagelijks met het doekje te reinigen voorkomt u voor het grootste deel problemen.